Van minder boos naar meer rust en helderheid

Leer ruimte geven en grenzen stellen aan je kind(eren)

 

Iedere vader kent het wel, je kind laat vervelend, ongewenst of irritant gedrag zien en jij reageert boos, geïrriteerd of gefrustreerd. En zoals veel vaders weet je dat het gedrag van jouw kind niet persoonlijk is en een onderliggende behoefte in zich heeft. Toch reageer je vanuit boosheid en voel jij je er daarna slecht over. Alle opvoedtips lijken niet te werken, dus tijd om aan jezelf te werken.

Om jou als vader op weg te helpen om minder snel boos te reageren op jouw kind(eren), heb ik krachtige en praktische tools uit mijn coaching vertaald naar deze online training. Na deze training heb je meer zicht op wat er bij jou gebeurt, zodat jij jezelf kan leren reguleren in die uitdagende situaties. Hierdoor kan je vanuit rust en helderheid de ruimte geven en grenzen stellen waar je kind om vraagt.

Opzet training

Deze training bestaat uit vijf opeenvolgende lessen:


Les 1: Patronen doorbreken

Boos reageren op je kind is vaak vanuit een automatisme. Dat automatisme, ofwel patroon, wordt in deze les onderzocht waardoor het mogelijk wordt om niet meer boos te reageren.

Les 2: Van verkramping naar ontspanning

Het patroon heeft iets krampachtigs in zich. In deze les leer je het verschil tussen die verkramping en ontspanning waardoor het makkelijker wordt om het patroon los te laten.

Les 3: Ruimte voor woede

Soms is de emmer al zo vol dat het haast onmogelijk is om niet boos te reageren. In deze les leer je die emmer te legen, en daarmee ook tot de kern van de boosheid te komen.

Les 4: Beelden loslaten

Niets menselijks als iemand anders vasthouden in een bepaald beeld. In deze les leer je in welk beeld je jouw kind vasthoudt, en hoe je dat beeld los kan laten om ruimte te maken voor een andere reactie van jouw kant uit.

Les 5: Verwoorden hoe wel

Op een rustige en heldere manier reageren op je kind vraagt om oefening. In deze les schrijf je op hoe je wel wil reageren, aangevuld met concrete actiepunten, zodat je jezelf kan blijven herinneren aan jouzelf als vader die ruimte en begrenzing weet te geven aan jouw kind.

Deze training gaat dus over jou als vader, en niet hoe jij jouw kind het beste kan opvoeden. Opvoedtips vallen of staan met hoe jij erbij staat wanneer woede de overhand bij jou dreigt te krijgen. Ga jij het samen met andere vaders aan om te leren anders op je kind te reageren? Schrijf je dan in voor de online training ‘Van minder boos naar meer rust en helderheid’.

Tijdinvestering: +/- 30 minuten per les
Kosten: € 24,50 (ipv € 49,-) tot 1 september 2024*

Na aanmelding en betaling krijg je direct toegang tot de vijf lessen. Die lessen kan je in je eigen tijd en tempo volgen.

* ivm de sluiting van de praktijk per 1 september

Praktisch

Deze training is geschikt voor vaders met kinderen in verschillende leeftijden. Van de 'peuterpuberteit' tot en met de 'tienerpuberteit' en alles daartussen of daarna.

Voor wie

Het lukt mij dankzij Patrick veel meer ontspanning en gezelligheid in mijn omgang met mijn jonge kinderen te brengen!

Anne, vader van een dochter en een zoon na een coachtraject op het thema boosheid

Meld je aan voor deze training 

Online training boosheid
Prijs: €24,50

Na aanmelding en betaling ontvang je een mail met toegang tot de trainingspagina. Hou ook je spambox in de gaten.

Over Patrick

"Mijn naam is Patrick Timmermans, oprichter van Vader Visie en vader van een zoon (2010) en dochter (2015). Sinds 2015 help ik vaders om de vader te worden die ze willen zijn. De laatste jaren is het thema boosheid richting je kind(eren) zo actueel in mijn praktijk dat het tijd werd voor een online training als deze. De methodiek waarmee ik vaders met dit thema succesvol heb kunnen helpen in 1-op-1 coaching, heb ik vertaald naar deze vijf praktische en inzichtgevende lessen.

Img 20240218 110511 690