Over mij

Vader Visie handelt vanuit de volgende missie en visie

Missie:

Vader Visie wil de wereld mooier maken door vaders te begeleiden en ondersteunen op alle fronten in hun vaderschap. Omdat een aanwezige en betrokken vader een positieve invloed heeft op kind, gezin en maatschappij. Vader Visie draagt bij aan de bewustwording rondom invulling van die belangrijke vaderrol. Dat doet Vader Visie door middel van individuele coaching en begeleiding, trainingen en bijeenkomsten met andere vaders. 

Visie:

Vader Visie levert een waardevolle bijdrage aan de kwaliteit rondom het vaderschap door vaders te helpen om steviger in hun vaderschap te gaan staan. Dit door middel van bewustzijnsontwikkeling, reflectie en inzicht in relatie tot de uitdaging(en) in hun vaderschap, alsook door middel van begeleiding bij verlieservaringen. Dit alles in een setting waarin eerlijkheid, kwetsbaarheid en daadkracht centraal staan.

Geschiedenis

Vader zijn is één van de mooiste dingen in het leven van een man en kan je veel plezier en rijkdom geven. Tegelijkertijd kent het vaderschap ook de nodige uitdagingen waar je als vader jezelf behoorlijk in tegen kunt komen. Voor de vaders die bereid zijn om aan de slag te gaan met zichzelf ben ik in 2015 met Vader Visie gestart. Ik geloof er namelijk in dat wanneer kinderen opgroeien met de rijkdom van een betrokken, aanwezige en bewuste vader, zij opbloeien tot gelukkigere mensen. En gelukkige mensen dragen graag bij aan het mooier maken van de wereld.

Mijn naam is Patrick Timmermans en oprichter van Vader Visie. Ik ben vader van een zoon (2010) en een dochter (2015) die ik in goed co-ouderschap met beide moeders opvoed. Mijn zoon is geboren uit een korte relatie waarin duidelijk was dat we niet als geliefden verder wilden, en we alsnog een kind hadden verwekt. Mijn dochter is geboren in een relatie die na negen jaar is gestopt als geliefden en we als liefdevolle ouders verder zijn gegaan.

Het vuurtje om vaders te coachen begon te branden tijdens mijn opleiding als (levens)coach aan de Omega Levensschool. Ik zag hoe de relatie met mijn vader mij gevormd had, zijn zelfgekozen dood mij raakte, en hoe ik informatie en begeleiding mistte toen ik zelf vader werd. Als klap op de vuurpijl werd ik in 2013 diep geraakt bij het nieuws van een vader die zijn zoontjes Ruben en Julian en zichzelf van het leven beroofde. Ik kon alleen maar denken ‘wat had ik kunnen beteken voor deze vader om niet tot zo’n daad van wanhoop te komen?’.

Mijn kwaliteit als coach en als mens zet ik graag in voor vaders die het beste uit hun vaderschap willen halen omdat ze weten dat er meer mogelijk is in het vaderschap dan een herhaling van zetten en reageren vanuit emoties. Het vaderschap zie ik als een kans tot persoonlijke groei waar je als vader en als mens veel baat bij hebt, je kind(eren) door floreren, en de relatie met je (ex)partner versterkt.

Zorgvuldig, grondig en met empathie laat Patrick je de deuren zien waar je doorheen moet om te groeien. Terwijl hij naast je staat wijst hij je subtiel en genadeloos op de punten waar je groei zit. In mijn reis naar het worden van een betere vader, echtgenoot, zoon en mens voel ik me enorm gesteund door Patrick, en voel me met de dag sterker worden, mijn hart meer open gaan.

Erik, vader van een dochter en een zoon

Wil je weten wat ik voor jou als vader kan betekenen?

Online training boosheid

DOE HET ZELF:
Leer ruimte geven en grenzen stellen aan je kind.

Coaching op jouw vaderschap

1-OP-1:
Coaching om het beste uit jouw vaderschap te halen.

Begeleiding bij verlieservaring

1-OP-1:
Verwerking van verlies in jouw vaderschap.

Meer rust en stevigheid in je vaderschap met 7 gratis tips

Je ontvangt deze tips meteen in je mailbox en ook maandelijks een nieuwsbrief met meer inspiratie.

7 tips nieuwsbrief

Je zit nergens aan vast. Je kan je altijd met 1 simpele klik afmelden

Door het gesprek en de wandeling met Patrick is mij helder geworden welk patroon zich telkens voordoet in bewuste situaties die we bespreken. Met zijn hulp heb ik dit patroon kunnen (aan)zien, begrijpen en een plaats geven en kan ik nu met het geleerde verder.

André, vader van een dochter