Relaxed met je ex

Heb je interesse om de training Relaxed met je Ex aan te bieden binnen jouw organisatie of netwerk? Daar ben ik blij om! Gescheiden vaders die werken aan de relatie met de moeder van hun kind(eren) kunnen de relatiedynamiek enorm verbeteren, en dat heeft weer een positief effect op het welzijn van zowel vader als kind en ex-partner. Weten hoe het werkt, wat je mag verwachten en waarom deze training waardevol is om aan te bieden? Lees dan verder, of stuur me een bericht.

Hoe werkt de training Relaxed met je Ex in de praktijk?

De training Relaxed met je Ex kan als avondtraining of dagtraining worden gegeven. De avondtraining bestaat uit drie avonden à 2,5 uur verdeeld over zes weken. De dagtraining duurt 6 tot 7 uur. De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal acht deelnemende vaders, gescheiden of in scheiding.

De avonden hebben een bepaalde opbouw waarbij elke avond in het teken staat van een onderwerp met een daaraan gekoppelde oefening voor grondig zelfonderzoek. In de dagtraining komen dezelfde onderwerpen met oefeningen aan bod.

De kracht van deze training is dat de vaders toewerken naar een heldere visie op hoe ze relatie met de moeder van hun kind(eren) vorm willen geven vanuit stevigheid, helderheid en kwetsbaarheid. De oefeningen zijn praktische tools die ze ook na deze training in kunnen blijven zetten om die visie te ondersteunen. Daarnaast is er ruimte om verhalen en ervaringen met ‘soortgenoten’ uit te wisselen wat voor opluchting en ruimte zorgt.

Wat is de meerwaarde van de training Relaxed met je Ex?

Het doel en de meerwaarde van deze training is dat vaders:

  • Concreet en doelgericht aan de slag gaan met het verbeteren van de relatie met de moeder van hun kind(eren) met het oog op samenwerken;

  • Ruimte krijgen om eens echt te praten over de problemen waar ze met hun ex-partner tegenaan lopen, en daarin ook gehoord worden;

  • Herkenning en inspiratie vinden in de verhalen van de andere vaders;

  • Negatieve ervaringen en gevoelens zien als onderzoek voor het creëren van een positieve houding;

  • Een gevoel van veiligheid ervaren vanwege de setting met andere gescheiden vaders met hetzelfde doel;

  • Kunnen ontspannen en lachen tussen de serieuze gesprekken en oefeningen door.

Wat is de meerwaarde van deze training voor mijn organisatie?

Trainingen voor gescheiden ouders zijn vaak gericht op beide ouders, of er komen voornamelijk moeders op af. Een training speciaal voor gescheiden vaders is uniek vanwege de praktische en doelgerichte aanpak, en omdat vaders zich vaak makkelijker blootgeven in een groep mannen.

De training Relaxed met je Ex is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod om juist de vaders te ondersteunen tijdens en na een scheiding. Zij zijn de helft van de oplossing naar een goede verstandhouding tussen gescheiden ouders, en daarmee geven ze hun kind(eren) wat die het liefste willen hebben: ouders die ondanks de veranderde relatievorm vanuit liefde voor de kinderen samenwerken.

Deze training heeft me inspiratie en handvatten gegeven om een positieve dynamiek tussen mijn ex-partner en mij te bewerkstelligen.

Ik weet dat ik het zelf moet doen, werken aan een betere relatie met mijn ex, maar om dit concreet te maken is deze training erg behulpzaam.

Geïnteresseerd?

Hebben jullie als organisatie interesse in het aanbieden van de training 'Relaxed met je ex' aan vaders binnen jullie netwerk? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via patrick@vadervisie.nl of onderstaand formulier

Relaxed met je Ex organisaties

Deze drie avonden hebben me meer gegeven dan vijftien gesprekken met een psycholoog.