Vijf Vragen aan Vaders – Dennis

In de reeks Vijf Vragen aan Vaders krijg je een kijkje in het hoofd en hart van een vader. Deze keer met Dennis, vader een zoon (8) en gescheiden van de moeder.

1. Waar haal jij het meeste plezier uit in je vaderschap?

Het meeste plezier haal ik uit het vaderschap, als ik zie dat mijn zoon in evenwicht is. Dit kan zijn in sport of in school, als ik hem help uitdagingen of obstakels die hij tegenkomt aan te gaan zie ik hem groeien als mens. En dan de woorden “Pap ik hou van je”, beter wordt het niet.

2. Wat is jouw grootste uitdaging als vader?

Voorspelbaar blijven, soms verzand ik in praktisch handelen, terwijl aanwezigheid en betrokkenheid alles is wat er gevraagd wordt. Daar groei ik elke keer weer in.

3. Waar heb jij als vader de meeste behoefte aan?

Gelijkwaardigheid, dat mijn vaderrol in alle facetten van opvoeding gelijk staat en gevalideerd wordt. Als alleenstaande vader kan ik mijn zoon alle rollen van zorg en begeleiding geven. Dit is een rol waar ik geleidelijk in ben gegroeid en vind dat een ontzettend bijzondere om te mogen vervullen.

4. Waarin herken jij jezelf als vader in je eigen vader?

Betrokkenheid, mijn vader was in mijn jeugd beschikbaar en bereikbaar. Hij was zelf ondernemer, en maakte tijd voor me als ik daar behoefte aan had. We gingen vaak samen lunchen.

5. Welk advies zou je jezelf nu geven voordat je vader werd?

Zorg dat je fit en fysiek sterk bent, dat maakt het vaderschap nog leuker!

Dennis

Wil jij als vader ook meedoen aan deze interviewreeks? Stuur me dan een berichtje via patrick@vadervisie.nl.

Recente blogs

Vader Visie agenda

Meer inspiratie & updates ontvangen van Vader Visie? Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Je zit nergens aan vast. Je kan je altijd met 1 simpele klik afmelden