Vijf Vragen aan Vaders – Luit

In de reeks Vijf Vragen aan Vaders krijg je een kijkje in het hoofd en hart van een vader. Deze keer met Luit, vader van een dochter (10) en gescheiden van de moeder.

1. Waar haal jij het meeste plezier uit in je vaderschap?

Ik ben me er ontzettend van bewust dat we elke dag weer herinneringen maken. Ik haal dan ook veel plezier uit leuke dingen doen en samen belevenissen opdoen. Daarnaast haal ik veel voldoening uit de gesprekjes en het mogen begeleiden van mijn dochter naar volwassenheid.

2. Wat is jouw grootste uitdaging als vader?

Mijn energie goed doseren waardoor ik echt aanwezig kan zijn. Als het teveel is heb ik de neiging te vertrekken (emotioneel) waardoor ik er niet meer kan zijn voor haar. Dat vraagt heel bewust keuzes maken en goed voor mijzelf zorgen in de week dat ze bij mij is.

3. Waar heb jij als vader de meeste behoefte aan?

Delen met andere vaders en zelfzorg, eigen ruimte dus.

4. Waarin herken jij jezelf als vader in je eigen vader?

In de zachtheid die ik heb en tegelijk ook in de broodnodige zelfzorg. Mijn vader kon zichzelf dat niet geven en ik zet dat waar mogelijk op 1 en ben dankbaar dat ik daar de ruimte en mogelijkheden voor heb.

5. Welk advies zou je jezelf nu geven voordat je vader werd?

Zorg goed voor jezelf!

Luit

Wil jij als vader ook meedoen aan deze interviewreeks? Stuur me dan een berichtje via patrick@vadervisie.nl.

Meer inspiratie & updates ontvangen van Vader Visie? Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Je zit nergens aan vast. Je kan je altijd met 1 simpele klik afmelden