Vijf Vragen aan Vaders – Rick

In de reeks Vijf Vragen aan Vaders krijg je een kijkje in het hoofd en hart van een vader. Deze keer met Rick, vader van een dochter (2) en samenwonend met de moeder.

1. Waar haal jij het meeste plezier uit in je vaderschap?

Het mooiste vind ik om mijn dochter dichtbij me te hebben. Samen in een scheur liggen, een knuffel of kus als ze ervoor in de stemming is of wanneer ze bij me zit als ze niet kan slapen of een beetje ziek is. Wanneer ik merk dat ze op mij rekent en ik er voor haar kan zijn.

2. Wat is jouw grootste uitdaging als vader?

OK zijn met mezelf, mijn eigen behoeften in de gaten houden. En soms mijn telefoongebruik.

3. Waar heb jij als vader de meeste behoefte aan?

Genoeg alleen-tijd, genoeg tijd samen. Balans dus, en afstemming. En oppas! 😉

4. Waarin herken jij jezelf als vader in je eigen vader?

In mijn vaderschap nog vrij weinig, maar misschien wel een behoefte om te stoeien. Ik doe dingen anders dan hij, denk ik. Maar ik herken wel een neiging om me terug te trekken als het moeilijk wordt. Ik hoop daar een goede weg in te vinden, ook in de opvoeding van mijn dochter.

5. Welk advies zou je jezelf nu geven voordat je vader werd?

Leg jezelf niet teveel druk  op. Wees niet te kritisch op jezelf. Maak wel een plannetje als je dag met je kind bent en kijk dan of je je eraan wilt houden. En hou de luiervoorraad in de gaten.

Rick

Wil jij als vader ook meedoen aan deze interviewreeks? Stuur me dan een berichtje via patrick@vadervisie.nl.

Recente blogs

Vader Visie agenda

Meer inspiratie & updates ontvangen van Vader Visie? Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Nieuwsbrief

Je zit nergens aan vast. Je kan je altijd met 1 simpele klik afmelden